onsdag 25. september 2013

"Aksjon rosa sløyfe" og lyslykt

Brystkreftforeningen har hver høst aksjonen "Rosa sløyfe" til inntekt for brystkreftforskning og for å vise omtanke for de som er rammet. Frei husflidslag brukte septembermøtet som en markering for denne aksjonen. Vi heklet rosa sløyfer for å pynte oss med. Men selvheklede  sløyfer er lite innbringende for bryskreftsaken, så for å bidra med økonomisk støtte gikk all inntekt av loddsalg og kaffesalg denne kvelden til nevnte aksjon.  Prisen på lodd og kaffe ble fordoblet, og dermed ble inntektene meget gode denne kvelden.

Vi heklet rosa sløyfer etter denne modellen :

 Det var stort frammøte denne temakvelden, og det var ingen ledige stoler på Kårstua.


 Det var vanskelige å få damene til å smile. Alvorlige saker på gang .............
 




Her er noen ferdige sløyfer.Ulike typer garn og forskjellig tykkelse på heklekrokene resulterte i ulik størrelse og utseende på sløyfene.

Slike sløyfer er ganske raske å hekle, så for å spe på med litt annen aktivitet laget vi lyslykter. Disse ble laget  ved hjelp av servietter og lamineringsmaskin. Et artig lite prosjekt i all enkelhet.



 

Slik foregår det når serviettene blir laminert. Man trenger to sider med motiver som er laminert. Så tar man hull i sidene ved hjelp av hullmaskin, og deretter tres  hyssing eller bånd gjennom hullene slik at lykten blir holdt sammen. Med et lite glass inneholdende telys på innsiden av lykta - så er den klar til bruk.

Kaffe, the og noe godt å bite i er en viktig faktor på møtene våre. Faktisk en av våre viktigste inntekstkilder.














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar