onsdag 29. april 2015

Aprilmøte med foredrag om lin og ullproduksjon fra Rindal

Denne temakvelden var husflidslaget så heldig å få besøk av Ole Kristian Gundersen og Betty Ulvund, som fortalte om tidligere lin og ullproduksjon fra Rindal.  Betty er opprinnelig fra Rindal, og kunne vise oss mye vakkert og gammelt håndarbeide fra hjembygda. I hovedsak produkter vevd i lin og ull. Ole Kristian er også en dreven mann i faget og kunne vise oss imponerende ting han har vevd.

I tillegg til foredrag om ovennenvnte tema, hadde de frammøtte med seg eget håndarbeide av forskjellig slag. Noen strikket, mens andre sydde. En litt annerledes og givende kveld i Frei husflidslag.

Her ser vi en engasjert Ole Kristian fortelle om linproduksjon og linprodukter fra Rindal.


Betty og Ole Kristian bragte med seg gamle, vakre linarbeider og lintråd som vi fikk muligheter til å beundre.  Alt er laget av Betty eller Bettys familie i Rindal.

Gammel ullkorg med saueull og karder.


Betty og Ole Kristian har fått servering i form av hjembakt kake og kaffe. I bakgrunnen ser vi Bente som studerer rosemønsteret til Farstadvesten.





Fargerikt åkle vevd av garn laget i Rindal. Garnet som sees sammen med åkleet er plantefarget.



Ole Kristian er også dreven bak veven, og kunne vise fram Farstadvesten som han selv har laget. Han kunne fortelle at vesten ble vevd i løpet av en helg (en intens helg vil vi tro). Lisbeth Børseth var veileder underveis. Tyve imponerte damer kunne ikke annet enn  å bøye seg i støvet for en slik bragd.


Her vises en mønsterplansje over rosene i Farstadvesten.


 




Mye fint medbragt håndarbeide, og mange er tydeligvis smittet av koftefeberen som herjer over landet i disse tider. 



Ole Kristian viste oss også den vakre rokken sin.

Britt Unni falt i fristelse for å prøve den flotte rokken.

Gry og Anne Lise hører på foredrag og strikker samtidig.

Wenche spanderer et smil på fotografen, mens Kirsten er for opptatt til å se opp fra arbeidet.


May Britt, Ole Kristian og Synnøve beundrer en hjemmevevd linduk.


Frei husflidslag takker Ole Kristian og Betty for trivelig foredrag og fin utstilling!


Når det gjelder den planlagte turen i mai, så er denne midlertidig utsatt til høstsemesteret.  Aprilmøtet ble dermed det siste møtet før sommerferien.

 

torsdag 16. april 2015

Informasjon om temamøte 28. april

Temamøtet for april blir litt utenom det vanlige. Vi får besøk av Ole Kristian Gundersen og Betty Ulvund som vil holde foredrag om "Lin og ullproduksjon fra Rindal". Samtidig kan du ta med deg ditt eget håndarbeide, og vi koser oss med foredrag, kaker og kaffe.

Som noen kanskje husker var Ole Kristian og Betty på Kårstua også i 2013. Da lærte de oss hvordan vi skulle sy hedebosøm.

Her er Ole Kristian:



Til venstre på bildet under ser vi Betty.



Velkommen til Kårstua tirsdag 28. april kl. 19.30!