onsdag 28. august 2013

Luer

Vi startet første temakveld etter sommerferien med å forberede oss på høst og vinter.  Søm av enkle luer i jerseystoff var gårsdagens agenda, og de produktive damene som deltok på syprosjektet kunne alle dra hjem med ett eller flere ferdigsydde produkter. Det hender vi ikke rekker å bli ferdig med prosjektene på en kveld, men denne gangen kom vi altså i mål og vel så det.  Dette ble en meget trivelig kveld, og planer for nye syprosjekter til neste år er allerede foreslått. Irene Stolpnes var entusiastisk lærer og vil gjerne bidra med flere kvelder med sykurs.



 Her har Bente og Wenche (de to nærmest kamera) benket seg ned bak symaskinene.

 "En annen" Bente prøver seg på overlookmaskin.

 Tanja prøver å holde" tungen bent i munnen" :)

Kirsten prøver sin ferdigsydde lue med kumønster.

Og her er en gjeng "fotomodeller" med luer som spesialfelt.  Det var flere deltakere på denne temakvelden, men de var ennå ikke modne for "modellkarriere", og valgte å avstå fra fotografering.
I bakerste rekke til høyre ser vi Irene som var vår "lueinstruktør".

torsdag 15. august 2013

Kurs i søm av kvitforkle til nordmørsbunad

3. september starter vi nytt kurs i kvitsøm. Kurset  er lagt til Frei barneskole og vil gå over 5 kvelder. Vi starter kl. 18.00.  Kursleder er Laila Reisænen.

Ta kontakt med husflidslagets leder Margareth Glasøy om du er interessert i å være med  å sy kvitsømsforkle.




Her er et bilde av Laila Reisænen fra forrige kvitsømskurs arrangert av husflidslaget.


                                                            
Vi minner også om første temakveld etter sommerferien.  27. august syr vi enkle luer i jerseystoff. Man kan velge mellom barne eller voksenlue. Ta med sysaker. Kan du ta med symaskin er det kjempeflott. Materialpakker blir å få kjøpt.