tirsdag 28. mai 2013

"Ta med kopp-pose"

Maitemaet vårt i år ble sying av kopp-pose. Det er ikke så sjelden vi får beskjed om å ta med egen kopp på en eller annen tilstelning eller arrangement. Denne blir som regel puttet i en plastpose i sekken eller veska. Derfor fant vi ut at en pose for å oppbevare kaffekoppen i, kunne være på sin plass.  Det er tross alt litt koseligere med en fin egensydd pose som alternativ til plastposen.  Det må også sies at det finnes mange fine bilder på nettet av slike små syprosjekter, så det er ikke vanskelig å finne inspirasjon.

Her ser vi Berit i fullt arbeide med sin lilla pose.


Margareth har sydd en sau som blikkfang på posen sin. Vi fikk lære en enkel og smart måte å sy posen på, slik at for, ytterstoff og løpegang ble sydd på uten særlig komplikasjoner på noe vis.


Her er kursleder Sølvi i gang med å skjære mer stoff .


 Vi har kaffe og kaker på hvert møte. Baking går på rundgang blandt lagets medlemmer. Denne gang fikk vi servert saftig sjokoladekake (for de som hadde tid til å se opp fra arbeidet).



 De fleste ble ferdig med posen sin i løpet av kvelden. Det er ikke bestandig vi går hjem med et ferdig produkt, så dette ble en riktig fulltreffer. Her er et utvalg av de posene som ble sydd. Som bildene viser, var det mange som valgte å pynte posene sine med broderi.







  

 

Dette var siste møte i husflidslaget før sommerferien. Vi møtes igjen 27. august. Da skal vi sy en enkel lue. Det blir valgfritt om man vil sy til barn eller voksen. Dette blir et eneklt mønster som alle uten særlig sykunnskaper kan greie.

God sommer - vi møtes til høsten!