torsdag 24. januar 2013

Vintagekalender

På det første møtet i det nye året var temaet vintagekalender.  Vi tok en "ny vri", og forflyttet oss til hobbyavdelingen ved Lystrup Fargehandel. Her fikk vi super veiledning og hjelp av de to damene som jobber ved butikken. De hadde på forhånd laget materialpakker til deltakerene, og i tillegg var hobbybutikken til vår disposisjon hvor vi kunne velge ut stasj og bling til våre kalendere. En super kveld som gikk så alt for fort.....

Her ser vi Bente fra Lystrup Fargehandel (i forgrunnen) gi råd og veiledning om hvordan en slik kalender kan lages.


Her ser vi ivrige deltagere i dyp konsentrasjon om å finne ut hvordan materialene kan settes sammen til en vakker kalender.




Damene på Lystrup hadde virkelig gjort alt de kunne for å lage en trivelig kveld for deltagerene. Det ble servert frukt, sjokolade, kaffe, the og brus.


Mange flotte kalendere "så dagens lys" i løpet av kvelden. Her ble Annette og Synnøve knipset før de forsvant ut i vinterkvelden med sine kalendere. Men de glemte å smile til fotografen :)


Her er noen flotte kalendere i ferd med å "ta form" .............................






Noen fedige eksemplarer av kalenderne. Materialpakkene vi fikk utlevert var ganske like, men de ferdige resultater var likevel ganske så individuelle.


Vi takker våre entusiastiske aktivitetsledere, Bente og Elisa på Lystrup Fargehandel, for en inspirerende og trivelig tirsdagskveld.


Neste temakveld blir 26. februar. Dette blir et kombinert årsmøte og temamøte. Temaet for kvelden
blir å sy trekk på en hermetikkboks, som kan brukes til penneholder.

Inspirasjon til denne aktiviteteten er funnet hos Brodøsens blogg. Vårt broderi blir nok ikke identisk med broderimønsteret under, men vi har også tenkt å bruke roser som mønster. Det er ikke nødvendig å ta med hermetikkboks.  Husflidslaget har nå et ganske stort lager av slike.

Det vil bli innkjøpt stoff og brodergarn, så det eneste deltagerene trenger å ta med er saks og vanlig hvit sytråd til å kaste over med, samt en brodenål som passer til moulinégarn.


 


Vi går snart i gang med studiesirkel i "kvitsaum", nærmere bestemt brodering av forkle til nordmørsbunaden. Læremester blir Laila Reisænen.

Oppstartskveld : tirsdag 5. mars

Tispunkt: kl. 18.00 - 22.00

Sted: Frei barneskole på Storbakken.


Vi har noen få ledige plasser, så om noen skulle være interessert i å være med, kan man ta kontakt med styret i Frei husflidslag.